The Art of Creation

create
stories

Weer een nieuwe restobar geopend: hippe G1 met bar vibe

Weer een nieuwe restobar geopend: hippe G1 met bar vibe

7 augustus 2023 - Heerlen is sinds kort een hippe ambiance met bar vibe rijker. 'Restobar G1 is vernieuwend voor de stad. Niet té chic en toch stijlvol door renaissance en art deco-elementen te combineren', aldus de eigenaren René Wijnen en horeca­familie Vijgen.

Restobar G1 - afkorting van het adres - huist in een historisch pand aan de Geleenstraat 1. Kevin Vijgen, zoon van mede-eigenaar John, is betrokken bij de opening van G1. ‘In het begin waren we wat huiverig omdat je zo’n uitstraling vooral in grotere steden ziet.’ Maar na de opening in mei verdween die twijfel als sneeuw voor de zon. ‘Heerlen heeft behoefte aan een informele plek waar je terechtkunt voor zowel een diner, een borrel met een klein hapje of alleen een drankje.’ Ook het interieur en de sfeer zijn een schot in de roos, zo blijkt uit de reacties van de gasten. ‘Niet te chic en toegankelijk voor iedereen’, aldus Vijgen.

Materialen zorgen voor een rijk gevoel

Gedimd licht, warme kleuren en designs uitgevoerd in zachte, aaibare veloursstoffen geven de restobar een rijk gevoel. Vijgen: ‘Invloeden vanuit de renaissancetijd in combinatie met art deco-stijlelementen zorgen voor een bijzonder interieur, geheel anno nu.’ Op twee muren zit speciaal ontworpen behang dat geïnspireerd is op de renaissance. ‘Behang van stillevens bedekken andere muren met daaromheen een lijst getimmerd, zodat het één groot schilderij lijkt. De kunstwerken laten zien wat we willen uitstralen. Items die wij te bieden hebben, zijn verwerkt in het schilderij zoals een cocktail, een biertje, een wijntje, een kreeft en een oester.’ De gouden rand rondom de vide vindt de mede-eigenaar het mooiste behang. ‘Je ogen worden als vanzelf naar de gouden ‘band’ met art deco-patronen getrokken.’

Klik hier voor het volledige artikel:
https://www.missethoreca.nl/393756/weer-een-nieuwe-restobar-geopend-hippe-g1-met-bar-vibe

© 2024 De Projectgroep
Created by