Fletcher Wellness-Hotel De Hunzebergen

Fletcher Wellness-Hotel De Hunzebergen

Hooggelegen op de Drentse Hondsrug ligt een landgoed als een luxe oase midden in een park met prachtige recreactiewoningen, omringd door bos en heide. Het Fletcher Wellness-Hotel De Hunzebergen genaamd – het hotel bevindt zich in Exloo en beschikt over een eigen beauty & wellness center met sauna, zwembad, Turks stoombad en tennisbanen.

Verbouwing

Hoe maak je het meest complete hotel van Drenthe nóg completer? Daar lag een mooie uitdaging voor De Projectgroep – co-creator van Interior Group. Na een zorgvuldige analyse van alle betrokken partijen werd duidelijk dat de lobby, het restaurant en de bar alsook het grote restaurant en de ontbijtzaal, zoveel mogelijk bij al het groen uit de omgeving moesten aansluiten. De kracht van het Fletcher Wellness-Hotel is juist deze natuurlijke ligging met het accent op de ‘wellness’ en ‘wellbeing’ faciliteiten die zij aanbieden. Het groen van buiten wordt naar binnen gehaald door het prachtige kleurenpallet van groen, beige en bruin. Met veel ademende, frisse en ‘cleane’ elementen die terugkomen in het behang, de vloer, de gordijnen en de meubels.

Oude en Nieuwe elementen

Bijzonder om te noemen is de mooie mix die ontstaan is tussen de bestaande en de nieuwe elementen. Met een nieuw blad op de bar, het kleuren van de bestaande lambriseringen en het hergroeperen van de verschillende ‘oude meesters’ zijn herinneringen bewaard gebleven en prachtig gere-integreerd.

Met de ‘low dining tables’ en de lounge zithoeken voor de openhaard is een vriendelijk en toegankelijk geheel ontstaan waar eenieder kan genieten van de gezelligheid en de sfeervolle uitstraling van het restaurant en de hotelbar. En als het zonnetje gaat schijnen is er een heerlijk terras waar binnen buiten wordt en andersom.

Co-creation

De Projectgroep heeft dit interieurontwerp vorm gegeven. In goede samenwerking zijn er gezellige ruimtes ontstaan die toegankelijk zijn voor een brede doelgroep. Na de inventariserende gesprekken zijn er moodboards gemaakt en de kleuren, materialen en de meubels bepaald. Hieronder zie je het eindresultaat. Create identity! Welkom in het Fletcher Wellness-Hotel De Hunzebergen.

 

opdrachtgever
Fletcher Wellness-Hotel De Hunzebergen - Green Properties - Focus Bouwmanagement
architect
Design, De Projectgroep
fotografie
M-Photo
© 2024 De Projectgroep
Created by