Boutique Hotel Marienhage

Boutique Hotel Marienhage

Wie wil er nu niet slapen in een Monastery Mystery Room of in de Epic Eden kamer? Dat kan in Boutique Hotel Mariënhage. Kloosterhotel Mariënhage is een luxe hotel gevestigd in het DOMUSDELA complex, midden in het centrum van energieke design stad Eindhoven. Een paradijselijk hotel gevestigd in monumentaal erfgoed van de kloosterorde der Augustijnen, waar ooit het oude klooster Mariënhage was gelegen.

Cooperatie Dela renoveerde het gebied Mariënhage tot een eigentijdse plek voor ontmoeting, verdieping en verbinding. Keijsers Interiors leverde het maatwerk interieur voor dit unieke hotel.

Met de transformatie van rijksmonument Mariënhage is er een combinatie van restauratie, renovatie en nieuwbouw ontstaan. De nieuwbouw verbindt de historische delen van het complex met elkaar en 3 entrees openen DOMUSDELA naar de stad. Met nieuwe functies als een hotel, brasserie en twee ceremoniehuizen is Eindhoven een belangrijke nieuwe stedelijke hotspot rijker.

Interior Group bestaande uit co-creator Keijsers Interiors en De Projectgroep, heeft met Keijsers Interiors de interieurbouw voor de prachtige hotelkamers gedaan. In deze historische ambiance werd gevraagd om een modern design interieur met oog voor het verleden. Met prachtige details zoals bijvoorbeeld de niskasten en de wandpanelen is het gelukt om bij te dragen aan een prachtige invulling.

Wist je dat het DOMUSDELA complex genomineerd werd voor de verkiezing van het mooiste gebouw 2020 via de Beroepsvereniging voor Architecten? Dit is dé architectuurprijs van Nederland. We zijn trots dat we deze mooie bijdrage aan het interieur van dit prestigieuze gebouw hebben mogen leveren.

 

 

opdrachtgever
LBG Hotels
fotografie
Gabriels Fotografie
© 2024 De Projectgroep
Created by