Court Hotel - Canal Rooms in de werfkelders

Court Hotel - Canal Rooms in de werfkelders

Court Hotel met drie bijzondere canal rooms in de werfkelders van Utrecht

Het viersterren Court Hotel in het oude pand van de rechtbank in hartje Utrecht (waarvan de historie teruggaat naar de jaren 1054!) biedt naast 27 design hotelkamers in het prachtige pand, ook drie bijzondere ontworpen hotelkamers in de werfkelders aan de gracht. 

Drie werfkelders aan de Oudegracht, waar begin van de vorige eeuw nog alle stookkolen werden op- en overgeslagen om vervolgens per boot via de grachten door de hele stad “uitgeventerd” te worden, heeft De Projectgroep compleet mogen omtoveren tot ware unieke hotelsuites.

Elke kamer heeft z’n eigen entree gekregen. Bij twee kamers is het boxspringbed het middelpunt van de hotelkamer en beide kamers zijn voorzien van een ligbad. De derde kamer heeft een aparte slaapkamer, een entree met zitje en is voorzien van een douche.

Er is ook een prachtige plafondschildering te bewonderen van het toonbeeld van het Court Hotel: Vrouwe Justitia - mooi verwerkt in het complete ontwerp van de hotelkamer.

Een bijzondere ervaring om te vertoeven in een van de werfkelders, die sinds 2008 op de werelderfgoedlijst staan van UNESCO. Juist omdat ze zo uniek in de wereld zijn.

opdrachtgever
Court Hotel
architect
De Projectgroep
fotografie
tijdelijke foto's
ontwikkeld door
De Projectgroep
© 2023 De Projectgroep
Created by