Corendon Mangrove Beach Resort - Curacao

Corendon Mangrove Beach Resort - Curacao

Corendon Mangrove Beach Resort op Curaçao opende deze zomer haar deuren. “Het openen van een resort tijdens een pandemie was geen gemakkelijke taak, maar met hard werken en toewijding van elk lid van onze familie hebben we alle obstakels kunnen overwinnen,” aldus Gunay Uslu, directeur Hotelontwikkeling en -ontwerp voor Corendon Hotels & Resorts.

Gunay Uslu is de zus van Corendons oprichter Atilay Uslu en hij was natuurlijk ook aanwezig tijdens het doorknippen van de lintceremonie. De directeur Hotelontwikkeling benadrukt het uitdagende bouwproces en de talloze uitdagingen maar ook het unieke karakter van dit grootschalige project.

Dit resort is een van de grootste en tevens een van de meest duurzame op Curaçao. Op het dak liggen bijvoorbeeld 1600 zonnepanelen die het gehele complex continu van stroom voorzien. De ligging is bijzonder, middenin de natuur tussen prachtige mangrovebomen aan een prachtig barrièrerif pal aan zee. Verderop ligt de speciale pier waar normaliter cruiseschepen vanuit de hele wereld aanmeren.  

Corendon Mangrove Beach Resort vervult een belangrijke lokale rol voor de bewoners van het Caraïbische eiland. Naast werkgelegenheid wordt er nauw samengewerkt met verschillende instellingen, organisaties en gemeenschappen op het Curaçao. Lokale kunstenaars hebben speciaal in opdracht van het resort kunstwerken gemaakt die een belangrijk onderdeel van het vakantieoord zijn geworden. Met de prominente rol van deze unieke werken wil het resort bijdragen haar gasten ‘er-op-uit te laten gaan’ en zelf de bruisende buurt Otrobanda, Willemstad en alle andere delen van het prachtige eiland te verkennen om zo ook de inspirerende mensen van Curaçao te ontmoeten.

Interior Group was met co-creator Keijsers Interiors gevraagd de interieurbouw van dit grootschalige project uit te voeren. Inmiddels zijn twee van de drie gebouwen opgeleverd. Het totaal aantal kamers is 405, daarmee is het Corendon Mangrove Beach Resort het grootste en duurzaamste hotelcomplex op Curacao. Interior Group heeft voor de hotelkamers de headboards voor alle bedden gemaakt net als de bureaus, kasten, de spiegels en de wastafels. Met oog voor detail en ragfijne afwerking komen deze producten volledig tot zijn recht in de 405 hotelkamers.

Ook de sushibar, het restaurant, de receptie en de binnenbar zijn van onze hand. We mochten ook meedenken in het design van de publieke ruimtes. Een uitdagend project door de logistiek, de warmte en de andere cultuur maar wat staat er iets moois. We zijn trots op deze samenwerking.

 

opdrachtgever
Corendon Hotels & Resorts
architect
Corendon
fotografie
Corendon Hotels & Resorts
© 2024 De Projectgroep
Created by